Over ons

OVER ONS

Welkom bij de Blauwe Moskee in Amsterdam! Onze moskee is een toegewijde plek van aanbidding, gemeenschap en educatie, die diep geworteld is in de islamitische traditie en opengesteld is voor mensen van alle achtergronden. Onze missie is om een welkome en inclusieve omgeving te bieden waar iedereen de islamitische cultuur kan ervaren. 

Bekeren?

Voor degenen die overwegen zich tot de islam te bekeren, nodigen wij u uit om hieronder te klikken.

Doneren?

Help ons om onze missie voort te zetten en goede daden te verrichten, doneer omwille van Allah. 

DE BLAUWE MOSKEE

We streven ernaar om begrip en vrede te bevorderen en samen te werken met andere gemeenschappen om de harmonie en verbinding in onze samenleving te versterken. Onze getalenteerde en toegewijde imams, leraren en vrijwilligers werken hard om te voorzien in religieuze begeleiding, educatie en sociaal welzijn. Of je nu onze moskee bezoekt voor gebed, het bijwonen van evenementen, het verkrijgen van kennis of gewoon voor een warm welkom, we staan altijd voor je klaar.

Voor de Bekeerlingen

Overweeg je om je tot de islam te bekeren? Deze belangrijke beslissing kan een transformatieve reis zijn naar spirituele groei en een dieper begrip van het geloof. De islam verwelkomt iedereen die oprecht zoekt naar de waarheid en vrede. Wanneer je ervoor kiest om je tot de islam te bekeren, omarm je een geloof dat gebaseerd is op de eenheid van Allah, liefdadigheid, naastenliefde en rechtvaardigheid. Het is een geloof dat miljoenen mensen wereldwijd verenigt in hun streven naar een rechtvaardige en compassievolle samenleving.

 

Meer dan een gebedsruimte

De Blauwe Moskee is meer dan alleen een gebedsplaats; het is een plek waar mensen samenkomen, groeien en bijdragen aan een betere wereld. We nodigen je uit om deel uit te maken van onze gemeenschap en samen met ons te werken aan een vreedzame en welvarende samenleving. Samen streven we naar begrip, acceptatie en wederzijdse liefde. Dank voor je interesse in de Blauwe Moskee. We hopen je snel te verwelkomen en samen een positieve impact te creëren.

Video afspelen
quran, light, spirituality-5385906.jpg

DE PILAREN VAN DE ISLAM

Zorg ervoor dat je deze pilaren van de islam heel dicht bij je hart draagt. Moge Allah je leiden op het juiste pad. Neem eens een nader kijkje naar deze.

Shahadah

Geloofsovertuiging

Salah

GEBED

Sawm

VASTEN

Zakat

VRIJWILLIGE SCHENKING

Hajj

BEDEVAART

NEEM CONTACT OP MET ONS